Vi kan automation

Men hur är vi som människor? Hur är det att jobba hos oss och hur är det att vara kund? Välkommen till vår verklighet!

Skarpt läge direkt – vår utbildningsfilosofi!

Ibland klagar vi i industrin över att det är svårt att hitta rätt kompetens. På 3Button Group har vi därför sett till att bidra till kompetensförsörjningen genom att delta i utbildningen. De senaste 5 åren har vi anställt 6 nyexaminerade robotingenjörer. Vår strategi är att genast ge dem nyckelroller på företaget. Det här är en hyllning till våra ”Young Guns”*, som vi kallar dem.

Under flera år har vi nu varit med och utvecklat utbildningen till automations- och robotingenjör i Jönköping. Den bedrivs av Yrkeshögskolan i Jönköping med Jönköpings Tekniska Högskola som huvudman och oss företagare i styrelsen. Vi har fått skräddarsy en utbildning där tekniker drillas under två år inom de områden vi tycker är viktigast och våra behov är störst.

Som 5-6 år på jobbet

När ingenjörerna lämnar skolan har de samma erfarenhet och kunskap som efter 5-6 års arbete. Därför kan vi med stor tillit ge dem nyckelroller i våra automationsprojekt direkt från start. Någon undrade om de lär sig simma genom att kastas ut i den djupa delen av bassängen direkt. Ja, kanske, men de är orädda och väl förberedda. Och som de simmar!

Man kan säga att de lär sig simma genom att börja i den djupa delen av bassängen. Men som de simmar!

100 young guns

Om två år har vi slussat ut 100 nya automationsingenjörer. De som gick ut allra först har hunnit skaffa sig fem års arbetslivserfarenhet och fortsätter nu att utveckla sig själva och företagen de arbetar på. Vår region har blivit ett innovativt center för automation. Flera av bolagen är ledande både nationellt och internationellt och vi är stolta över att så markant ha ökat tillgången på kompetens, men också över engagemanget och kvaliteten på våra Young Guns. De är fantastiska! Vi kommer se ännu fler företag blomstra som ett resultat av deras driv och kunskap.

Två tankar i skallen samtidigt

Samarbetet med våra branschkollegor har också fungerat väl. Visst konkurrerar vi ibland om både projekt och personal, men den tävlingen ser vi som något gott och utvecklande. En viss rörlighet av kompetens är nyttig. Vi lär av varandra och erbjuder tillsammans en mer utvecklande arbetsmarknad. Det gäller att jobba med två tankar i huvudet samtidigt: att dels som bransch ta ett gemensamt ansvar för att tillföra fler personer med rätt profil och inställning, dels vara det roligaste företaget att arbeta på. Våra Young Guns driver på.

“Young Guns” är en westernfilm från 1988 med flera unga stjärnskådis-söner som själva blev stjärnor.