Vi kan automation

Men hur är vi som människor? Hur är det att jobba hos oss och hur är det att vara kund? Välkommen till vår verklighet!

Världens bästa digitala säkerhetsnycklar

Yubico är svenskt entreprenörskap när det är som mest inspirerande. På 12 år har man utvecklats till en global marknadsledare som tillverkare av digitala säkerhetsnycklar. Huvudkontoret ligger numera i Silicon Valley, men produktionen sker i Hillerstorp. Där har vi på 3Button Group byggt den automatiserade produktionslinan.

Yubico är en sådan där härlig svensk framgångshistoria vi alla gillar att höra. En helt ”vanlig” person får en idé som visar sig vara genial och som snart hela världen vill ha. I dag har företaget sitt huvudkontor i Silicon Valley där man utvecklar produkter i nära samarbete med Google och Microsoft.

Heja Småland

Själva produktionen av nycklarna sker dock på hemmaplan hos vår kund Liljas Plast i Hillerstorp strax norr om Värnamo. Där bidrar vi med vårt eget exempel på svenskt entreprenörskap i världsklass genom att bidra med innovativ och automatiserad precision i tillverkningen. I Trump Land har man ännu inte insett fördelarna med investeringar i automation. Och ja, då går det som det går: man klarar inte Yubicos produktivitets- och kvalitetskrav.

”3Button Group ville inte bara sälja. Det ingav förtroende.”

Ärlighet varar längst

Att vi tillåter oss att skryta om just detta projekt beror på att Peter Claesson på Liljas Plast är så positiv.
– Vi valde mellan ett antal offerter, men 3Button Group var faktiskt på en egen nivå. Den kändes ärlig och signalerade en vilja att bygga bästa möjliga produktionslinje tillsammans med oss. I stället för att välja de mest avancerade sexaxliga ABB robotarna överallt, så kombinerade 3Button Group dessa robotar med enklare portalrobotar från Engel som kunde göra precis det som behövde göras. Det ingav förtroende. 3Button Group ville inte bara sälja.

Nördarna regerar

Att vi på 3Button Group fick detta projekt kan vi tacka företaget Engel för. De är internationella experter på formsprutning och väljer att samarbeta med oss på 3Button Group när det gäller kundanpassad automation i Sverige. Vi har samarbetat med Engel många gånger och fungerar som ett tajt team. Vid det här laget vet vi att vi kan lösa de flesta utmaningar tillsammans. Ibland får vi höra att vi har unika lösningar, men det ser vi inte själva. Vi har vårt modultänk och vi är äkta automationsnördar. Det kommer vi långt med.